2019/2020-as tanév

 

 

  2020. február 26.


Hagyományok és szokások megyei verseny

A "Tradiții și obiceiuri" (Hagyományok és szokások) elnevezésű megyei versenyen hat diákunk szerzett I. helyezést: Gyenge Norbert, Pieldner Ádám, Kopacz Anna, Török Alfonz, Cseresznyés Virág és Bács Emese (felkészítő tanáruk: Haszmann Júlia Réka). Gratulálunk!

A verseny szervezői: Oktatási és Kutatási Minisztérium, Kovászna Megye Tanfelügyelősége, a Sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola és a Váradi József Általános Iskola.

 

 

 

 

  2020. február 21.


Kórusolimpia, megyei szakasz

A diákkórusok tantárgyversenyén mind a gimnáziumi, mind a líceumi kórusunk első helyen végzett, 98 ponttal (kórusvezető: Szőts Dániel Ernő). Gratulálunk!

 

 

 

  2020. február 19.


Fényrajzok díjazása

Intézményünk nyolc elemi tagozatos kisdiákját és öt gimnáziumi tagozatos diákját díjazták a

FÉNYRAJZOK A TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ HOMLOKZATÁN

rendezvény keretén belül készített rajzáért.

 

Antal Árpád-András polgármester oklevelet és könyvjutalmat nyújtott át a következő tanulóinknak:

 

Nagy Tamás, I.B

(tanítónő: Forró Viola),

 

Antal Márk-Norbert, Ambarus Panna, Elekes Dorka, Kocsis Maya-Alexa, Korodi Abigél, Major Csanád, Oltean-Lazar Nikoletta - II.C

(tanítónő: Galaczi Olga),

 

Angyal Anita, György Boglárka, Lázár-Prezsmer Sára - V.B

(rajztanáruk Haszmann Júlia Réka);


Lazăr Alexandra, Simon-Zsók Henrietta - VI.B

(rajztanáruk Haszmann Júlia Réka).

 

Gratulálunk!

 

 

Gimnáziumi oklevelek:

 

 

 

 2020. február 12.


Gyöngyök és gyémántok műveltségi vetélkedő

A „Gyöngyök és gyémántok Árpád örökében” műveltségi vetélkedő döntőjén, melyet Szegeden szerveztek meg 2019. december 14-én a Mikes Kelemen Elméleti Líceumot a Jelen Viktória, Molnár Réka-Katalin, VII.A és Pap Ede-Balázs, Török Alfonz-Konrád, VII.C osztályos tanulók alkotta „Magyar tulipán” nevű csapat képviselte.

A döntőre való felkészülés során két forduló versenyfeladatait kellett megoldani: megismerkedni az Árpád-kori szentek életével, egyikükről portrét festeni. Egy történelmi zarándokfüzetet kellett készíteni, melyben helyet kapott egy képes útvonalterv, a zarándokút állomásait megjelenítő térképpel, ismert gyógynövényeket bemutató herbárium és egy ritmikus prózában megírt régi szövegemlék. Meg kellett ismerkedni a Szent korona hányatott életútjával, kisfilmet kellett készíteni az István a király rockopera történetéről, a döntőn el is kellett énekelni egy dalt belőle. A művészeti feladat keretén belül az Árpád-kori templomokról tanultakról kellett számot adniuk a versenyzőkek, ugyanakkor kézműves feladatokban is jeleskedtek. A döntő megmérettetésen lovagi virtustáncot (páros, botos táncot) mutatott be minden csapat, mely versenyszámban a Mikes csapata bizonyult a legjobbnak. Az egész napos vetélkedés során a „Magyar tulipán” derekasan küzdött, végül a hatodik helyen zárta a versenyt.

A verseny után sor kerülhetett egy kis lazításra, városnézésre az ünnepi, karácsonyi díszbe öltözött Szegeden.

 

A versenyről a Székely Hírmondóban is jelent meg tudósítás:

 


A versenyen készült képeket a  facebook oldalunkra töltöttük fel:

 

 

 

  2019. október 23.


XII. Aranyecset országos gyermekrajz pályázati tárlat

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum, az Aranyecset Tehetségműhely, az Erdélyi Magyar Művészpedagógusok Egyesülete, illetve az Apáczai Galéria által Kolozsváron, 2019. október 23-án megrendezett XII. Aranyecset gyermekrajz pályázati tárlaton Sógor Andrea X. B osztályos tanulónk munkája különdíjban, Keresztély-Krall Blanka XI. C osztályos tanulónk rajza pedig dicséretben részesült (felkészítő tanáruk: Haszmann Júlia Réka).

Az idei országos verseny témaköre a "Szülőföldem, Erdély / Dél-Erdély magyarsága Déva vára árnyákában" volt.

Gratulálunk!

 

Image
Image

 

 

 

  2019. október 19.


XI. Őszirózsa Népdalvetélkedő, országos szakasz

Deák Anett VII. C osztályos tanulónk a Temes megyei Újszentesen 2019. október 19-én megrendezett XI. Őszirózsa Népdalvetélkedő országos szakaszán tanügyminisztériumi dicséreben részesült.

Gratulálunk!

 

 Image
Image

 

Deák Anett az Eufónia Kulturális Egyesület XVIII. Tiszta Forrás Népdalvetélkedőjén is kiemelkedő eredményt ért el, ahol II. díjat szerzett.

Image

 

 

 


Arhívum