2019/2020-as tanév

„Szólj, s ki vagy, elmondom!”

Kazinczy Ferenc

 

 

 2020. február 29.


Implom József középiskolai helyesírási verseny

Kárpát-medencei döntő

Balló Ignác Norbert XII. B osztályos tanulónk a Gyulán megrendezett Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén a határon túli kategória I. helyezését szerezte meg (felkészítő tanára: Török Katalin).

Gratulálunk a remek eredményhez!

 

Image

 

 

 

 2020. február 11.


Csillagok

Az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceum, a Bodor Péter Művelődési Egyesület és a helyi önkormányzat idén tizenhetedik alkalommal hirdetett a magyar kultúra napjának tiszteletére irodalmi és képzőművészeti pályázatot. A pályázati kiírás a 2019/2020-as tanévben a Csillagok címet kapta.

Három műfajban várták a munkákat: próza, vers és rajz. Pályázni a Kárpát-medence bármely magyarlakta településéről lehet.

Handra Hanna XII. C osztályos tanulónk dicséretben részesült a versenyen, a XI-XII. osztályosok Vers kategóriájában (felkészítő tanára: dr. Erdély Judit).

Gratulálunk!

 

Image

 

 

 

 2020. február 3.


Implom József középiskolai helyesírási verseny

Országos szakasz

 

2020. január 30 - február 1. került sor iskolánkban az Implom József középiskolai helyesírási verseny ORSZÁGOS DÖNTŐJÉRE, amelyre 72 diák érkezett tizenegy erdélyi megye harminckét középfokú oktatási intézményéből.

A mezőny első 14 helyezettje tanügyminisztériumi dicsérő oklevélben részesült, illetve az első 9 tanuló részt vehet majd a verseny február végén Gyulán megrendezésre kerülő Kárpát-medencei szakaszán is.

Ebből a kilenc továbbjutott diákból kettő képviseli majd megyénket, egyik pedig a mi diákunk: nagy örömünkre a verseny II. helyezettje Balló Ignác Norbert lett, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum XII. B osztályos tanulója (felkészítő tanára: Török Katalin Mária). Gratulálunk a remek eredményhez!

Ignác tavaly is kijutott a gyulai döntőre, ott pedig megszerezte a verseny fődíját, az I. helyet. Sok sikert kívánunk tanulónknak az idei Kárpát-medencei döntőn is!

 

Image

 

 

Implom József középiskolai helyesírási verseny - EREDMÉNYEK

 

Az eredmények az alábbi linkre kattintva tölthetőek le:

http://www.mikes.educv.ro/c/document_library/get_file…

 

 

Az Implom József középiskolai helyesírási versenyről

Iskolánk immár tizenkettedik alkalommal volt házigazdája az Implom József középiskolai helyesírási verseny országos döntőjének. A verseny szervezői az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ), a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Kovászna Megye Tanfelügyelősége, valamint a Nemzeti Oktatási és Kutatási Minisztérium.

A versenyen idén tizenegy erdélyi megye harminckét középiskolájának 72 diákja vett részt, valamennyien a verseny megyei fordulájának győztesei.

 

A verseny plakátja:

 

 

A verseny programja:

 

 

 

 

 2019. november 17.


Kriza János mesemondó, balladamondó és balladaéneklő verseny

Országos szakasz

 

Demeter Gyöngyi, XII. B osztályos tanulónk a Kriza János Balladaéneklő Verseny országos szakaszán dicséretben részesült. Gratulálunk!

 

Image
ImageImage

 

 

 2019. október 28.


Kriza János mesemondó, balladamondó és balladaéneklő verseny

Demeter Gyöngyi XII. B osztályos tanulónk a Kriza János mesemondó, balladamondó és balladaéneklő verseny 2019. október 28-án megszervezett megyei szakaszán II. díjat szerzett. Gratulálunk!

 

Image

 

 

 

 2019. október 21.


"Szól a kakukk Rodostóban"

2019. október 21-én iskolánk vendégei voltak a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző diákjai, akik a Rákóczi Emlékév alkalmából egy Mikes Kelemen törökországi bujdosását felidéző villámcsődületet mutattak be.

Köszönjük a megtisztelő jelenlétüket!

 

Image

 

 

 

 2019. október 20.


Az "Édes Anyanyelvünk" anyanyelvi-nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntője

2019. október 17-20. között zajlott Sátoraljaújhelyen az "Édes Anyanyelvünk" anyanyelvi-nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntője.

Iskolánkat Szabó-Kádár Henrietta XII. C osztályos diák képviselte, aki az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíját nyerte el. Gratulálunk!

 

Image

 

 

 

 2019. október 11.


Humor az irodalomban

Október 11-én iskolánk vendége volt Marosán Csaba kolozsvári színművész, aki Humor az irodalomban címmel egy közös játékra hívta a diákokat. Ahogyan ígérte, a rekeszizmok nem maradtak statikusak.

 

Image

 

 

 


Arhívum