Gyorslinkek:  Mikes Alapítvány | Órarendek | Fogadóórák | Házirend | Testvériskoláink | Alkalmazottjaink névsora | Diáktanács 

Elérhetőségeink

 

 

 


Kiemelt támogatóink - 2015/2016:

 

            

  

 

 

 

   2016. július 7.

Megtekinthetőek a Tanfelügyelőségen a VIII. osztályos tanulók vizsgadolgozatai

 

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség átirata értelmében azon szülők, akik meg szeretnék tekinteni gyerekeik Országos Felmérésen (Evaluare Națională) írt dolgozatait, kérést tehetnek le az iskola titkárságára 2016. július 11-13. között, naponta 9-13 óra között.

A dolgozatok megtekintésére 2016. július 25-29. között kerül sor, naponta 9-13 óra között, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség székhelyén (diákok a szüleik jelenlétében).

Már István, igazgató

 

 

   2016. május 20.

A VIII oszályosok záróvizsgája

Felvételi IX. osztályba

Időpontok:


2016. május 23-24. - A nyelvismereti próbákra való beiratkozás
2016. május 25. - Nyelvismereti próbák lebonyolítása
2016. május 25. - 18 órakor szülői értekezlet az iskola dísztermében
2016. június 15-17. - Iratkozás záróvizsgára
2016. június 16. - 18 órakor évzáró a nyolcadikosoknak
2016. június 17. - Tanítási időszak vége (VIII. osztályosok számára)
2016. június 27. - Román nyelv és irodalom írásbeli vizsga
2016. június 28. - Magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsga
2016. június 29. - Matematika írásbeli vizsga
2016. július 1. - Eredményhirdetés (16 óráig).
                      - Óvások benyújtása (16-20 óra között)
2016. július 2-4. - Óvások felülvizsgálata
2016. július 5. - Végleges eredményhirdetés
2016. július 8. - Felvételiző tanulók megyei rangsorának közzététele
2016. július 8-12. - Felvételi beiratkozási lapok kitöltése
2016. július 9-13. - A kinyomtatott beiratkozási lapokon lévő adatok leellenőrzése
2016. július 20. - Az eredménylisták kifüggesztése
2016. július 21-29. - Beiratkozás IX. osztályba


További információk a tanügyminisztérium weboldalán:

http://www.edu.ro/index.php/articles/c916/

 

 

   2016. május 13.

Kaufland Olimpiák - díjazás

A Kaufland OlimpiáK hivatalos díjátadási ünnepségének volt helyszíne a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája. A Tanügyminisztérium és az Értékek Iskolája támogatásával, Kaufland üzletlánc által meghirdetett versenyen 1190 tanügyi intézmény diákja összesen 57474 órát töltött nevelési tevékenységekkel. A hasznos, érdekes programok nagyon sok diákot, pedagógust mozgattak, új partnerkapcsolatok jöttek létre iskolák, óvodák, civil szervezetek között, valamint a szülők is nagymértékben bekapcsolódtak, támogatták a szervezést, tevékenységek lebonyolítását.

Kovászna megyében 3 tanügyi intézmény vehette át a 20000 euró értékű díjat: a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum és a Túróczi Mózes Általános Iskola.

Az ünnepélyes díjátadáson Kiss Imre főtanfelügyelő gratulált a nyerteseknek, s kiemelte, hogy az iskoláknak ilyen összeget fejlesztési célokra fordítani rendkívül jó lehetőség.

A Megyei Tanács részéről Nagy József értékelte a vetékedőt, s nagyon örült, hogy a megye oktatási intézményeinek fejlesztésére ilyen szép összeg jut.

A Kaufland üzletlánc sepsiszentgyörgyi menedzsere, Ciprian Clatea értékelte a programot, kiemelve a nevelési, közösségépítő, támogató célkitűzéseit. Mihai Surdu, az Értékek Iskolája képviselője nagyon hasznosnak, értékesnek tartja ezeket a programokat, hiszen az ország területén működő iskolák számának hatoda vett részt, mindenki nyer azáltal, hogy egymás megbecsülésén alapuló társadalom létrehozásán dolgozunk.

 

 

 

   2016. május 13.

Barangolás az EU-ban

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont a Tanügyminisztérium által elismert Barangolás az EU-ban című általános műveltségi vetélkedő országos szakaszának.

A versenyfelhívás szerint a rendezvény célja az EU lényegének, rövid történetének, jelképeinek, tagállamainak, sokszínűségének, multikulturalitásának megismer(tet)ése a jelenleg érvényben levő tantervi követelményeknek és a gyermeki kiváncsiságnak megfelelően, ez által az egyes tagállamok értékeinek, fontosságának tudatosítása, saját értékeink megbecsülésére való nevelés, a tanulók látókörének bővítése az interdiszciplinaritás megteremtése által. A III-IV-es tanulókból álló 3 fős csapatok kitűnően teljesítettek, jól érezték magukat.

Első helyezést a Maros megyei Cimborák csapata nyerte 111,5 ponttal, második helyen a Hunyad megyei Y csapat 106 ponttal, valamint harmadik helyet a szatmári Szaturnusz csapat nyerte el 105 ponttal.

Kovászna megyét a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum csapata képviselte, Csapat tagjai: Szabó Renáta, Szőcs Adrienn, Gál Bernadett, felkészítő pedagógusok Barabás Andrea és Kerekes Jenő voltak. A csapat 101 pontot szerzett az érdekes, változatos feladatok megoldása során, 6. helyezést értek el a vetélkedőn, valamint Hargita megye Gyermekmentő Szolgálat különdíját is elnyerte, így részt vehetnek a Magyarországon a parlamenti karácsonyi ünnepségen.

 

 

 

   2016. május 13.

Csillagösvényen - interdiszciplináris tanulmányi vetélkedő

- Tápláló magok a fenntartható jövőért -  2016. május 13. - körzeti szakasz


“Tápláló magok a fenntartható jövőért” – ezzel a szlogennel választotta az ENSZ közgyűlés 2016-ot a Hüvelyes Növények Nemzetközi Évének. A világszervezet célja, hogy a lenézett lencsék, elfelejtett babok és mellőzött borsók értékeit minél többen megismerjék.

A III. és IV osztályos tanulók számára ebben a témakörben szerveztük meg az átfogó jellegű, minden műveltségi területet átfogó játékos vetélkedőt. A résztvevők három tagú csapatokat alkotva oldották meg feladataikat. A feladatok között matematikai, történelmi, irodalmi, környezetvédelmi és művészeti feladványokat is elhelyeztünk.

A vetélkedő során a játékos feladatok megoldása mellett a csoportmunka, a feladatmegosztás, a közös munkavégzés kompetenciáit is fejleszthetik a résztvevők. Kiemelt célunk a műveltségi területek közötti összefüggések felfedeztetése, valamint a diákok kreatív, önálló gondolkodásra ösztönzése.

A körzeti szakaszon írásbeli feladatsort kellett elvégezni, valamint a egy csapatbemutatkozó plakátot kellett bemutatni. Minden csapat felkészülve érkezett, a gyerekek kreatív munkákat mutattak be, valamint nagyon jól teljesítettek az írásbeli feladatok megoldás során.

Harmadik osztályosok közül a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum SZEMESEK csapata (csapat tagjai: Costin Ádám, Dálnoki Gyopár, Török Evelin - felkészítő pedagógus: Kelemen Aranka), a negyedikesek közül pedig a sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola CSILLAG-ÁSZOK csapata (Asztalos Robert, Bálint Balázs, László Adrienn - felkészítő pedagógus: Korodi Emese Tünde) jutott a döntőbe.

 

 

 

 

   2016. május 9.

Alkalmazottjaink névsora

A törvényes előírásoknak megfelelően iskolánt publikálta alkalmazottjainak listáját az Alkalmazottjaink névsora aloldalunkon.

 

   2016. április 18.

Az Iskola másképp hét - 2016. április 18-22.

Az idei "Iskola másképp" héten sok érdekes és izgalmas tevékenységen vehetnek részt iskolánk diákjai, amelyek a Többet, jobban! jelige alatt zajlanak.

Az egy vagy több napos tanulmányi kirándulások, sportrendezvények és közösségformáló tevékenységek mellett, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, illetve a Babes-Bolyai Tudomány Egyetem neves előadói tartanak előadásokat biológiai, közgazdasági, szociológiai, irodalmi témakörökben.

 

 

A különböző programokról részletesebben az Iskolánkról / Iskola másképp hét menüpontunk alatt olvashat.

 

 

   2016. április 15.

Iratkozás elemi tagozatunkra - II. fázis

 

   2016. április 11.

A magyar költészet napja

 

MIKOR AZ UCCÁN ÁTMENT A KEDVES

Mikor az uccán átment a kedves,
galambok ültek a verebekhez.

Mikor gyöngéden járdára lépett,
édes bokája derengve fénylett.

Mikor a válla picikét rándult,
egy kis fiúcska utána bámult.

Lebegve lépett - már gyúlt a villany
s kedvükre nézték, csodálták vígan.

És ránevettek, senki se bánta,
hogy ő a szívem gyökere-ága.

Akit ringattam vigyázva, ölben,
óh hogy aggódtam - elveszik tőlem!

De begyes kedvük szivemre rászállt,
letörte ott az irígy virágszált.

És ment a kedves, szépen, derűsen,
karcsú szél hajlott utána hűsen!

  

   2016. március 18.

Iratkozás elemi tagozatunkra

Az beírt körzetes tanulóink névsora:

 

A más körzetekből hozzánk iratkozott diákok névsora:

 

 

Az iskolánkba iratkozott valamennyi tanuló be van írva (73 diák), senki nem maradt ki.

A fennmaradó két helyünkre való iratkozás további szakaszairól (időpontok, módszertan)  a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők az alábbi linkre kattintva:

https://isj.educv.ro/ro/content/Înscrierea-în-învățământul-primar-2016

 

 

   2016. március 15.

Iskolánk 2016. március 15-i rendezvényeiről képekben

 

 

 

   2016. március 4.

Mikeses leszek... Nyílt nap a Mikesben

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum idén is tárt kapukkal fogadta az előkészítő osztályba készülő gyerekeket és az érdeklődő szülőket. A nyílt nap alkalmával szülők, gyerekek betekintést nyerhettek az iskola életébe, mindennapjaiba. A beszélgetést Már István, az intézmény igazgatója nyitotta, közvetlen beszélgetésre szólította a szülőket. A nyitott, gyerekközpontú tanintézmény olyan iskolának vallja magát, amelynek fő célja az érdeklődő kíváncsiság fenntartása, a tanulás tanítása, a jól végzett munka örömének megismerése. Az intézmény lehetőséget teremt arra, hogy a nagy mennyiségű elméleti információ mellett hasznosítható tudással, tanulási stratégiákkal gazdagodjanak az ide iratkozó gyerekek.

A negyedikes tanítók képes, szöveges bemutatókkal ismertették az iskolai és tanórán kívüli tevékenységeket. Mindannyian kiemelték a környezetvédelem és környezettudatosság kialakításának fontosságát, a hagyományok ápolását. Fontosnak tartják, hogy tanítványaik ismerjék meg és tanulják meg becsülni kultúrájuk értékeit, a saját közvetlen környezetükben született kiemelkedő történelmi személyiségek tevékenységét, munkásságát, legyenek tájékozottabbak a földrajzi nevezetességeik, helyi érdekességek, településük történelmében és a mindennapi életben.

A negyedikes tanulók kis előadással lepték meg a résztvevőket: A IV. C osztályos tanulók dalcsokorral, a IV. B osztályos tanulók népi táncot mutattak be, a IV. D osztályos Olteanu Tamás egy vidám verssel kedveskedett a közönségnek, a IV. A osztályos gyerekek pedig papírból készült hóvirágcsokorral kedveskedtek a kis ovisoknak.

A szülőknek, gyerekeknek lehetőség nyílt megtekinteni a tantermeket, udvart, beszédbe elegyedtek a tanítókkal. A kis ovisok vidáman szaladgáltak a folyóson, tantermekben, kipróbálták a játszóteret. Már otthon is érezték magukat.

Barabás Andrea, tanítónő


 

 

   2016. február 22.

Iratkozás a 2016/2017-es tanév előkészítő osztályaiba:

Letölthető anyagok és információk a Megyei Tanfelügyelőség honlapján találhatók:

 

Iskolánk további információi a beiratkozásra vonatkozóan:

  1. Az iratkozási folyamat szakaszai, iratkozáskor szükséges okiratok

  2. A Mikes Kelemen Elméleti Líceum körzete

  3. Az iratkozás naptára

  4. Iskolánk 2016/2017-es tanévre vonatkozó beiskolázási terve

  5. A Nyílt Nap időpontja

  6. Az óvodák pszichológiai kabinetekre való elosztása ( a gyerekek pszichoszomatikus felmérésére)

  7. A pszichoszomatikus felmérés tájékoztatója

  8. Képek iskolánkól és előkészítő osztályaink tantermeiről

 

Iratkozás a 2016/2017-es tanév I. osztályaiba:

Iskolánk 3 előkészítő osztályába összesen 74 tanuló jár. A maximális 3 x 25 helyig feltölthető további 1 üres helyünkre 2016. február 22-28. között lehet iratkozni.

Megyeszinten az I. osztályos üres helyek itt tekinthetők meg.

 

   2016. február 6.

Az Implom József középiskolai helyesírási verseny országos döntőjének eredményei

 

Az Implom József középiskolai helyesírási verseny országos döntőjének eredményeit az iskolánk honlapjáról töltheti le, az alábbi linkre kattintva:

http://www.mikes.educv.ro/document_library/Implom-2016-eredmények…

A erdélyi döntőről 10 tanuló jutott tovább a Gyulán február végén megrendezésre kerülő Kárpát-medencei döntőre.

A versenyen készült képeket megtekintheti a facebook oldalunkon:

 

 

   2016. február 4.

Implom József helyesírási verseny - Országos döntő

 

 

Középiskolások Implom József Helyesírási Versenye

Az Implom Józsefről elnevezett vetélkedő már több mint másfél évtizede Gyulán indult el, az Erkel Ferenc Gimnázium magyartanárainak kezdeményezésére, és vált országos, majd Kárpát-medencei méretűvé ezzel széles körben népszerűsítve a magyar helyesírást, az írott nyelvi kultúrát.

Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége és a kolozsvári BBT Bölcsészkarának Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszéke korábbi években is megszervezte a versenyt az erdélyi középiskolásoknak, de a dolgozatok javítása, értékelése, valamint a zsűrizés akkor más rendszerben zajlott. A legjobbak képviselték Erdélyt a gyulai Kárpát-medencei döntőn.

2009-től szervezett formában egy helyszínen mérettetnek meg a romániai középiskolák legjobb helyesírói, és ennek állandó helyszíne lett Sepsiszentgyörgy és a Mikes Kelemen Főgimnázium.

forrás: www.aesz.ro

A versenyszabályzat letölthető innen:  Implom József helyesírási verseny

 

   2016. január 14.

Szent György Kiválósági Ösztöndíj - 2015

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa minden évben kiválósági ösztöndíjban részesíti az általános tanulmányok terén kiemelkedő eredményeket elért XII. osztályos diákokat.

Külön örömünkre szolgált, hogy az 2015-ös évben, december 29-én díjazott öt XII. osztályos tanuló közül három a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákja:

Bod Réka Barbara - XII.B
Molnár Szilárd - XII.A
Molnár Helén Timea - XII.C

A pályázók által elért pontszámokat a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának honlapján tekinthetik meg.

 

   2016. január 1.

Sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

 

 

   2015. december 7.

Magyarok a világ nyolcezresein

Pénteken december 4-én, iskolánk tanulói (líceumi osztályok) rendhagyó földrajzórákon vettek részt, amely a „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciós sorozat „Mozdulj” programjának szervezésében zajlott. Mécs László és Kollár Lajos a „Magyarok a világ nyolcezresein” csapat alapítóinak előadásában a diákok Himalája legszebb országának, Nepálnak a földrajzi, geológiai, vallási, művészeti arcával ismerkedhettek. Az előadások célja az utazásokra, ismeretek gyarapítására, aktívabb, egészségesebb életmódra való ösztönzés.

 

 

 

   2015. október 12.

Pedagógusok a tanösvényen

A Nevelés Nemzetközi Napja megfelelő alkalom arra, hogy a pedagógusok a tanórákon kívüli tanulási-művelődési lehetőségek körét bővítsék. A Mikes Kelemen Elméleti Líceum munkaközössége ebből az alkalomból egy kirándulás keretén belül keresett megfelelő lehetőségeket az alternatív tanulásszervezésre, s bejárta a Csomád-Bálványos terület egyik tanösvényét Tamás Réka vezetésével.

Pedagógusaink nyitottak mindig az újszerű tanulás szervezési formák megismerésére, hiszen mindannyian tudják, hogy az ismeretek gyarapítására nem lehet csak tanórán alapozni. Szükség és igény szerint az oktató-nevelő folyamat során sikerrel hasznosíthatóak az alternatív foglalkoztatási lehetőségek, mint pl.: tanulmányi séták, tanulmányi kirándulások. A tevékenység során kielemezték, valamint tapasztalataikat kicserélték, mindannyian fontosnak tartották, hogy a tanulók kapjanak megfigyelési szempontokat a sétán végzett tapasztalatgyűjtéshez, és ugyanilyen fontosnak tartják azt is, hogy számon kérjék, értékeljék megfigyeléseiket az iskolában érkezés után. A tanulmányi kirándulások az ismeretszerzésnek és az ismeretek alkalmazásának olyan szervezeti formája, amely lehetőséget ad arra, hogy a tárgyakat, jelenségeket, folyamatokat a természetes környezetükben tanulmányozhassuk, valamint gyakorlati és gyűjtőmunkák végzésére alkalmas. A résztvevők élményszerű ismeretszerzésben vesznek részt, átélik a felfedezés örömét, tapasztalatot szerezhetnek az önálló kutatásban. Nagyszerű lehetőség arra is, hogy megértsék a tényt, miszerint a világról szerezhető információk nagyon sokféle úton érhetőek el.

Tamás Réka, a Vinca Minor Egyesület munkatársa a tanösvény bejárása során a megfigyelt, begyűjtött növényeket, rovarokat is bemutatta, valamint a terület védett fajairól tartott egy kis előadást.

A tanulmányi kirándulás megfelelő szervezés esetén semmivel sem pótolható élményt nyújthat, ezzel a résztvevő pedagógusok is teljes mértékben egyetértettek.

Barabás Andrea

 

   2015. október 6.

Új fák az emlékerdőben

 

Gyarapodik az emlékerdő

Nyolcvan juhar-, csere- és gesztenyefát ültettek el tegnap a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum IX. osztályos diákjai az 1998–99-ben Horváth Piroska tanárnő kezdeményezésére telepített emlékerdőben.

 

A pedagógusok és az oktatás-nevelés nemzetközi napja alkalmából szervezett akció irányítója lapunknak elmondta, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére ültetett ezernyolcszáz fából időnként több tucatnyi eltűnik, a közelben lakó őrkőiek kivágják, kicsavarják tüzelőnek, ezért kell pótolni a hiányzókat. A kőris, juhar, japán birs, akác és más fajok erdejébe idén is a városi kertészettől kapott csemetéket a faültető diákcsapat – tudatta Nagy Gábor.
 

A Sugásfürdő felé vezető út mellett, a Gém-vára szomszédságában tábla jelzi az 1848-as emlékerdőt, amelyről tegnap egy tanuló azt mondta, az előttük járó diáknemzedékek jó szándékkal telepítették, szerinte, akik ezt az erdőt rossz szándékkal ritkítják, azok a negyvennyolcas hősök emlékét sem tisztelik.

 

Fekete Réka, www.3szek.ro

Forrás:  Háromszék, 2015. október 6., kedd

   2015. szeptember 20.

Találkozás az ősszel

Több évtizedes hagyománya van már a Mikes Kelemen Líceumban annak, hogy az elemi osztályos tanulók a tanítók kíséretében a tanév első napjaiban tevékenységeiket kiviszik a természetbe. A környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel kialakításában nagy szerepet játszik az iskolai oktatás-nevelés, minden tanító nagy hangsúlyt fektet erre.

Az őszi témakört megfigyeléssel kezdik,  sor kerül az előzetes ismeretek rendszerezésére. Az intézményben zajló oktató-nevelő folyamatnak kiemelkedő célja a  tapasztalatszerzés, egyéni és csoportos élményszerzés, együttműködés fejlesztése. Az osztálytermeken kívül szervezett programok változatossá, érdekessé teszik a gyerekek számára a tanulási tevékenységet. Az őszi természet megfigyelése a közeli erdőben, őszi termések gyűjtése, élőlények megfigyelése, az erdei kirándulás szabályainak betartása mellett a nagyobbak a látóhatár vonalát fedezik fel, valamint iránytű segítségével való tájékozódás rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek.

 

 

 

   2015. szeptember 19.

Diáknak lenni jó

Izgalomtól kipirult arcok, tágra nyílt szempárok, pöttömnyi apróságok szorongatják anyuka, apuka kezét első nap az iskolaudvaron. A gyerekeket kísérő szülők napjai sem aggodalommentesek, hiszen ebben az állandóan változó, bizonytalan világba nehéz szívvel engedik el féltve nevelgetett kincsüket. Talán még a bizalmat sugárzó pedagógusok lelkében sincs nagy nyugalom, hiszen ők is izgatottan, kissé kétkedően kezdik a tanévet. Mindenki szívében ott lapul valami kis nyugtalanság, amikor belép szeptemberben az iskola udvarára.

Mosolygó tanító néni fogadja az aggódó szülőket, akik rábízzák gyerekük felügyeletét, nevelgetését, tanítását. Mert a jó pedagógus mindig tudja, hogy az állandóan változó világban egy biztos pontot képvisel, függetlenül változó tantervektől, változó tanévszerkezettől: számára a legfontosabbak a gyerekek.

Sok izgalmat, érdekességet rejtenek a titokzatos falak. Szülők megnyugtatására: a sok változás jót is hoz: az új szemléletű tanítást-tanulást kívánja megvalósítani, modern pedagógiai szemléletmódot és kompetenciaalapú tanítási stratégiát képvisel, ahol a gyermek aktív résztvevője a tanulási folyamatnak. A tanítás-tanulás szervezése játékos formában, a tanulói közreműködésre építve, az érdeklődés felkeltésére, a problémák felvetésére, a megoldáskeresésre, és a tanulói képességek fejlesztését szolgáló ismeretek elsajátítására irányul.

S itt van a sok jó pedagógus, aki bátorítani képes, aki megbecsüli a gyermeket úgy, ahogy van, bizalmat mutat a gyermekkel szemben és ezáltal önbizalmat ad, hisz a gyermek képességeiben, elnyeri a bizalmát, és erősíti az öntudatot, elismerést mutat a jó teljesítmény vagy az őszinte igyekvés esetében, a gyermek fejlődését segíti, a gyerek érdeklődési területeit abból a szempontból értékeli, hogy a tanulás folyamatát, az előrehaladást gyorsítsa.

Az előkészítő osztályba induló apróságok tágra nyílt szemmel tekintgetnek körbe a számukra új világban. Kedves osztálytermek várják érkezésüket, amit tanítóik odaadással díszítgettek, szépítgettek, hogy otthonos, kellemes környezetben teljenek majd az iskolai napok. Mert valójában jó iskolásnak lenni, ezt mindannyian megtapasztalják, szülők, gyerekek.

Barabás Andrea tanítónő, Mikes Kelemen Líceum

Forrás:  Székely Hírmondó, 2015. szeptember 18.

 

 

   2015. szeptember 14.

Tanévnyitó 2015 képekben

 

További képek a facebook oldalunkról érhetőek el, a fenti képre kattintva.

 

 

   2015. szeptember 12.

Osztályaink a 2015/2016-os tanévben

 

   2015. szeptember 9.

A 2015/2016-os tanév szerkezete

 
 
1 félév
 
Oktatási időszak: 2015. szeptember 14. - 2015. december 19.

Kisiskolások őszi szünideje: 2015. október 31. - 2015. november 08.

Téli szünidő: 2015. december 19. - 2016. január 10.

Oktatási időszak: 2016. január 11. - 2016. február 5.

Félévközi szünidő: 2016. február 6. - 2016. február 14.
 
 
2 félév
 
Oktatási időszak: 2016. február 15. - 2016. április 22.
 
Húsvéti szünidő: 2016. április 23. - 2016. május 03.
 
Rendkívüli tanítási hét: 2016. április 18. - 2016. április 22.
 
Oktatási időszak: 2016. május 04. - 2016. június 24.
 
Nyári szünidő: 2016. június 25. - 2016. szeptember 11.

 

 


Arhívum